Solsikkemerket

 

Bø Hotell er stolt av å støtte Solsikkemerket. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige, noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med våre resepsjonister.

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss

  • Solsikkemerket gjør deg synlig
  • De rundt deg kan spørre deg om hvordan de kan hjelpe deg
  • Prioriterte sitteplasser i rolige omgivelser i restauranten

Det er flere fordeler med å bruke Solsikkebåndet, men kort fortalt- solsikkemerket forteller oss at du kan ha behov for litt ekstra hjelp. Vi ansatte kan spørre deg hvordan vi kan hjelpe deg eller du kan fortelle oss om dine behov.

Alle våre ansatte har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. Vi ønsker å tilrettelegge og hjelpe til med å finne et tilbud om passer til deg og dine behov. Som vi, og Inkluderende Reiseliv i Telemark, liker å si: «Ingen kan tilrettelegge for alle, men alle kan tilrettelegge for noen.»

Les gjerne mer om våre tilbud og tilrettelegginger her.

Historien bak Solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men «hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Så kom ideen om Solsikkemerket, lett å se, samtidig diskré.

Solsikkemerket begynner å bli kjent i flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet hos oss, for første gang i år.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. Vi har et godt samarbeid med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon og flere andre reiselivsbedrifter.